Sista dagen i Martinniemi.

Efter en vilsam, trevlig men VARM vistelse hos Teija och Paavo och alla släktingar i trakten, är det imorgon dags att dra vidare.

Planen är att ta oss sydostvart, via Nurmes till Joensuu, där vi tänkt söka nattkvarter. Nurmes lär ha en gammal karelsk by som ska vara värd ett besök.

De senaste dagarna har vi cyklat och vandrat omkring i bygden, vi läskade oss bland annat vid den gamla före detta järnvägsstationen i Haukipudas. Där träffade vi på ett par som uppenbarligen tränade inför aftonens karaoketävling…

Haukipudas gamla järnvägsstation

Haukipudas gamla järnvägsstation

Gårdagskvällen tillbringades i Oulu tillsammans med nyblivna goda vänner, sik och renskav stod på menyn. Vi hann hem till Timo precis lagom för att se Tyskland besegra Argentina. Vi tre germanofiler hade svårt att inte stämma upp Don’t cry for me, Argentina…

Det här inlägget postades i Svensk-finsk roadtrip. Bokmärk permalänken.

Kommentera